Onze dirigent

Onze Dirigent: Marianne Maessen- ScherjonSAM_0151

Marianne Maessen-Scherjon werd in 1965 geboren in Venlo en volgde op jonge leeftijd al lessen piano, elektronisch orgel en dwarsfluit aan de Venlose Muziekschool. Nadat ze het Atheneum heeft afgerond aan het Marianumcollege in Venlo, studeerde ze aan het Maastrichts Conservatorium de hoofdvakken piano klassiek en zang lichte muziek. In mei 2008 is zij geslaagd voor haar Bachelor examen koordirectie met prima cijfers en een aanbeveling om door te gaan voor haar Mastertitel. Deze heeft zij behaald in 2010 met een uitvoering van ‘De messa di Gloria’ van G. Puccini.

Marianne had meer in haar mars! Na haar opleidingen is ze vanaf 1991 eerst als pianodocente en later ook als zangdocente van de musicalopleiding, verbonden aan de stichting Kunstzinnige Vorming Noord Limburg in Venlo. Wat begon als kinderkoor groeide uit tot een volwaardige musicalopleiding. Sinds het schooljaar 2011-2012 is zij werkzaam als zangdocente en docente liedbegeleiding aan het Kunstencentrum Venlo.

Vanaf augustus 2009 tot en met juli 2011 was zij werkzaam aan het Conservatorium Maastricht als assistent hoofdvakdocent koordirectie.

Daarnaast heeft Marianne haar privépraktijk waarin zij zangles en pianoles geeft.

Naast haar 25-jarige dirigentschap bij Vocal Group In the Mood dirigeert Marianne nog meer koren. Van 1999 tot 2006 was Marianne tweede dirigent bij het Venloos Gemengd Koor. Sinds 1993 maakte Marianne als tweede dirigent deel uit van de directie van de Koninklijke Zangvereniging Venlona. Hiervan heeft zij in 2011 afscheid genomen. Sinds 2001 is Marianne ook eerste dirigent van de Oldtimers.

In 1984 is zij lid geworden van Franciscuskoor Venlo, waar zij later ook de functie van tweede dirigent vervulde. Na Gerard Franck’s overlijden in juli 2006 is zij benoemd tot eerste dirigent van Franciscuskoor Venlo. Daarnaast dirigeert zij Mannenkoor de Meulezengers en het carnavalsensemble ‘Good Gestump’.

Voor de Venlose Revue van 2005 ‘Altièd ‘t zelfde leedje’ evenals de revue van 2010 ‘De slaag um ’t Jaomerdal’ heeft zij alle koorwerken ingestudeerd en tevens de muzikale leiding tijdens de CD opnames en uitvoeringen in handen gehad. In 2012 werd in Venlo voor het eerst Viva Classic Live gehouden, speciaal hiervoor heeft zij Coro Classico opgericht, een projectkoor voor klassieke evenementen. Viva Classic Live was en is mede dankzij de bijdrage van Marianne met haar Coro Classico een groot succes. In het eerste weekend van september 2014 vindt de derde editie plaats.

Al met al is Marianne veelzijdig. Ze heeft haar sporen binnen Venlo, maar ook daarbuiten verdiend.